In de kijker: Veerle Vervoort

27 dec 2022

Tweemaandelijks laten we je kennismaken met iemand die verbonden is aan het orkest, voor of achter de schermen. Ditmaal is dat Veerle Vervoort (productie).

 

Hoe lang maak je al deel uit van het BJO-team?

Sinds september 2021.

 

Wat doe je voor het orkest?

Vooral preproductie. Dat houdt in dat van zodra de projecten artistiek zijn uitgewerkt, ik ze verder logistiek voorbereid. Ik ben ook de link tussen het technische team, de organistoren en het orkest. Als Koen niet mee op pad is, neem ik de honneurs waar en zorg ik ervoor dat de muzikanten zich welkom voelen als ze in een zaal of op een festival toekomen. Het enige wat ze zouden moeten doen, is gaan zitten en de pannen van het dak spelen. Alle praktische zorgen probeer ik als productieleider op zo’n moment van hen weg te nemen.

 

Waarom koos je voor deze rol bij BJO?

In de zomer van 2021 belde Koen me dat hij iemand zocht om de ploeg van BJO te versterken. We kennen elkaar al jaren, van allerlei overlegorganen voor culturele organisaties. Het is fijn nu eens praktisch samen te werken in plaats van enkel abstracte lijnen uit te tekenen achter de schermen.

 

Wat doe je nog naast BJO?

Ik ben vast productieleider voor het Nadar Ensemble, dat zich profileert binnen de hedendaagse klassieke muziek. Daarnaast freelance ik sinds 2006 onder de naam Ursa Maior voor heel uiteenlopende projecten, waaronder BJO, maar vooral ook voor muziektheaterprojecten en jonge artiesten die productionele ondersteuning nodig hebben tijdens hun creaties.

 

Naar welk BJO-project kijk je het meest uit en waarom?

Ik kijk erg uit naar de samenwerking met Aka Moon. Hun snedige en eclectische muziek wordt vast en zeker een spannende, verrassende combinatie in dialoog met BJO.

 

 

"Ik kijk erg uit naar de samenwerking met Aka Moon. Hun snedige en eclectische muziek wordt vast en zeker een spannende, verrassende combinatie in dialoog met BJO."

- Veerle Vervoort

 

Wat is je band met jazz?

The Starmasters. Dat is het bandje waarbij mijn nonkel speelde, bij wie ik opgroeide. Gedurende mijn hele jeugd heb ik lichte jazzmuziek op trompet gehoord.

 

Naar welke cd/Spotify-track/radiohit heb je laatst geluisterd?

A Basement Suite van Tim Mariën.

 

Wie zou je graag eens samen met BJO op een podium zien staan en waarom?

Elvis Costello lijkt me wel wat. Het moet de max zijn om hem uit zijn dak te zien gaan met de 17-koppige band van BJO achter hem. Live brengt hij zelf sowieso altijd spannende arrangementen van zijn songs dus wat zou dat niet geven als de arrangeur-genieën van het orkest daar eens op worden losgelaten?