Play with BJO

Someday We'll All Be Free

Someday We'll All Be Free werd in 1973 uitgebracht door Donny Hathaway, die er zijn mentale strubbelingen mee van zich afschreef. Later werd het nummer in de armen gesloten door de burgerrechtenbeweging, naar aanleiding van de versie van Aretha Franklin in Spike Lee's film Malcom X (1992). Brussels Jazz Orchestra bracht het lied vanaf 2018 naar internationale podia met het project We Have A Dream met Tutu Puoane. Vandaag zouden we de song kunnen toepassen op deze ongewone tijden van thuisblijven, telewerken en musiceren via allerlei online tools.

Brussels Jazz Orchestra nodigde muzikanten uit om deze song samen met hen te brengen. Muzikanten of zanger(es)s(en) die er altijd van gedroomd hadden om samen met het orkest te spelen of zingen, grepen hun kans. Iedere creatieveling kreeg de kans om de 'spelen' met de song: om een remix te maken, erop te dansen, tekenen of scratchen.

Door de song Someday We'll All Be Free te downloaden (zonder solo en vocals), kreeg iedereen de kans creatief aan de slag te gaan met het orkest, vanuit hun 'kot'. De track, lead sheet en lyrics zijn nog steeds te downloaden via deze link.

Bekijk hieronder de compilatievideo met alle inzendingen.

Je kan alle ingezonden video's bekijken op onze YouTube-kanaal.

Benieuwd naar de orginele versie? Bestel de cd! Of luister via Spotify.