Nieuws

Alle berichten

25 jaar BJO op Jazz Middelheim 2018

29 mrt 2018

Op 10 augustus bezet BJO het Club Stage met maar liefst 4 projecten!

Lees meer

Downbeat magazine (US): Smooth Shake bij beste albums 2017!

22 feb 2018

****1/2 review voor Smooth Shake met Bert Joris

Lees meer

Nieuw album We Have A Dream met Tutu Puoane

22 feb 2018

Nu te koop in de BJO webshop!

Lees meer

Abonneer je op onze nieuwsbrief

29 nov 2016

Herbeleef Artists #withRefugees op Storify

28 jun 2016

Het hele verhaal, zoals verteld op social media.

Lees meer

Op zoek naar een leuk cadeau?

24 nov 2015

Koop de BJO paraplu!

Lees meer

Recentste nieuwsbrief

*|MC:SUBJECT|*
Nieuws van Brussels Jazz Orchestra - maart & april 2018
We Have a Dream met Tutu Puoane
NIEUW ALBUM & TOUR BJO’s nieuwe album met Tutu Puoane is uit! We Have a Dream ging in première op vrijdag 23 februari, ontving een staande ovatie van een uitverkochte zaal en stond de maandag erop met 4**** voor cd én concert in De Standaard: "‘We wilden de boodschap van King vertalen naar vandaag’, vertelt Frank Vaganée. (…) ‘Zijn befaamde I have a dream-speech focuste op de burgerrechten. Wij hebben dat opengetrokken naar mensenrechten in het algemeen. We willen het publiek inspireren en doen nadenken over de idealen die voor ons van belang zijn, vandaar die titel “We Have a Dream”. Onze kunst gebruiken om een boodschap te brengen is nodig, zeker in deze onzekere tijden."
We Have a Dream staat dit seizoen nog 4 keer in binnenlandse cultuurcentra, en trekt vanaf volgend seizoen door binnen- én buitenland. Het album bestellen? Dat kan in onze
webshop.
Meer info.

>> Bekijk de 'behind the scenes' video van de album opnames.
Downbeat Magazine (US) ****1/2 review
SMOOTH SHAKE BIJ BESTE ALBUMS 2017! | Het Amerikaanse jazzmagazine Downbeat verkoos in zijn editie van januari 2018 Smooth Shake met Bert Joris tot één van de beste nieuwe albums van 2017, met een score van ****1/2. Het album Smooth Shake kwam uit in januari 2017 en is het 4de grote project van Bert Joris en Brussels Jazz Orchestra, waarin Bert schittert als solist, componist en arrangeur. Meer info.
 
Dimitri Leue leest 'Boom-Boom' in voor Luisterpunt
Boom-Boom met Dimitri Leue & Antwerp Symphony Orchestra
LAATSTE VOORSTELLING Rasverteller Dimitri Leue brengt voor de laatste keer Boom-Boom naar het podium, in een ontroerende voorstelling over pluimstaarten, bomen, eerste ontmoetingen en vriendschap. BJO en het strijkkwintet van Antwerp Symphony Orchestra begeleiden hem nog één keer op een muzikale tocht, in een opvoering die het verhaal kracht bijzet. Voor nieuwsgierige oren vanaf 6 jaar. Nog op zondag 18 maart in 30CC Leuven. Meer info.
Filmpje: Dimitri Leue leest het boek Boom-Boom in voor de Luisterpuntbibliotheek.
BREL in Luxemburg
Op 20 april veroveren BJO en David Linx met BREL ook Luxemburg. Na twee jaar touren door België, Nederland en Frankrijk, is Luxemburg aan de beurt.
Met BREL wordt de muziek van Le Grand Jacques heruitgevonden in een jazz hommage aan de Brusselaar die veel groter was dan zijn ‘vlakke land’. En dat zullen ze ook in Luxemburg geweten hebben. Dit is voorlopig de laatste voorstelling van BREL in Europa, want volgend seizoen verovert het project Canada. Meer info.

 
Concerten
- 18-3 Boom-Boom met Dimitri Leue in 30CC, Leuven (B). Tickets.
- 14-4 We Have a Dream met Tutu Puoane in Cultuurcentrum, Mechelen (B). Tickets.
- 18-4 We Have a Dream met Tutu Puoane in Cultuurcentrum, Strombeek (B). Tickets.
- 20-4 BREL met David Linx in Cube 521, Marnach (LU). Tickets.
- 21-4 We Have a Dream met Tutu Puoane in Cultuurcentrum, Brugge (B). Tickets.
- 2-5 We Have a Dream met Tutu Puoane in 30CC, Leuven (B). Tickets.
 
Wedstrijd
Wij geven 2 door Tutu Puoane gesigneerde (!) exemplaren van de nieuwe cd We Have A Dream weg. Je maakt kans als je ons voor 15 maart het juiste antwoord mailt op de volgende vraag: in welke stad werd dit album opgenomen? De winnaar van de vorige wedstrijd was Bob Van Aerde.
BJO-musici spelen | Ook naast het BJO-podium zitten onze muzikanten niet stil. Ze spelen in verschillende andere formaties, zetten projecten op of brengen albums uit, samen met BJO-collega’s of met andere grote namen uit de nationale en internationale jazz scene. We geven je in elke nieuwsbrief graag een overzicht van hun agenda en persoonlijke projecten.
Frank Vaganée
Marc Godfroid
  • Op 28 en 29-03 speelt Marc met het Nationaal Orkest van Belgïe 2 concerten in Bozar, Brussel. Solist is de Noorse saxofonist Marius Neset. Meer info.
  • Op 26-04 speelt hij met Big Band 86 een themaconcert in The Preacher in Geraardsbergen. Solist van dienst is saxofonist Bruno Van Sina. In de band spelen ook BJO bekenden Carlo Nardozza, Lode Mertens, Dieter Limbourg en Laurent Hendrick. Meer info.
Bart Defoort

Bart speelt concerten met zijn Bart Defoort Quintet, bestaande uit BJO-collega Toni Vitacolonna, Ewout Pierreux, Hans Van Oost en Christophe Devisscher: Concerten in andere bezetting:
  • Op 12-03 in de Hopper, Antwerpen in kwartet met Victor Da Costa, Jos Machtel en James Williams
  • Op 5-04 in L'An Vert, Luik in kwartet met Pascal Mohy, Quentin Liégois en Sam Gerstmans
Lode Mertens

Lode Mertens maakt samen met BJO-cats Frank Vaganée, Dieter Limbourg, Serge Plume en Nico Schepers deel uit van OTOMACHINE, het energieke project van funk master Frank Deruytter (Meer info). Met OTOMACHINE spelen ze:
Nathalie Loriers
  • Op 31-03 speelt Nathalie met het Loriers-Postma-Thys trio in het Centre Culturel d’Andenne de voorstelling ‘We Will Really Meet again’.
  • Op 28-04 staat haar Nathalie Loriers Groovy Trio met Benoit Vanderstraeten en Thierry Gutmann in Jazz Station, Brussel.
Pierre Drevet
  • Op 14-04 speelt Pierre met het Lilananda Jazz Quintet een concert in het kader van hun Bossa 2.0 project in Pontcharra sur Turbine. Bekijk de video. Meer info.

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*
Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*
unsubscribe