Nieuws

Alle berichten

Downbeat magazine (US): Smooth Shake bij beste albums 2017!

22 feb 2018

****1/2 review voor Smooth Shake met Bert Joris

Lees meer

Nieuw album We Have A Dream met Tutu Puoane

22 feb 2018

Nu te koop in de BJO webshop!

Lees meer

Brussels Jazz Orchestra Series: BJO bladmuziek nu te koop

09 nov 2017

De bladmuziek van heel wat BJO arrangementen (van o.a. Michel Herr, Frank Vaganée, Lode Mertens) nu te koop in onze webshop!

Lees meer

BREL wint Edison Award 2017

30 jun 2017

Het album BREL met David Linx wint in juni 2017 een prestigieuze Edison Jazz/World Award.

Lees meer

Abonneer je op onze nieuwsbrief

29 nov 2016

Herbeleef Artists #withRefugees op Storify

28 jun 2016

Het hele verhaal, zoals verteld op social media.

Lees meer

Op zoek naar een leuk cadeau?

24 nov 2015

Koop de BJO paraplu!

Lees meer

Recentste nieuwsbrief

*|MC:SUBJECT|*
Nieuws van Brussels Jazz Orchestra - januari & februari 2018
Brussels Jazz Orchestra Series
BJO-BLADMUZIEK BESCHIKBAAR | Brussels Jazz Orchestra wenst je fijne feesten en een muzikaal 2018! In het nieuwe jaar mogen wij alvast 25 kaarsjes uitblazen. 25 jaar BJO, dat is een kwarteeuw vol unieke arrangementen, speciaal geschreven voor het orkest door zowel onze eigen muzikanten als gastarrangeurs.
We vonden het hoog tijd om al dat moois te delen en maakten een selectie uit die grote stapel BJO-arrangementen. Je vindt ze in onze webshop. Speel je in een jazzorkest of bigband of dirigeer je er één? Neem dan zeker een kijkje en doe alvast inspiratie op voor de repetities in het nieuwe jaar. Of misschien maak je wel iemand blij met een last-minute eindejaarsgeschenk uit de BJO-webshop.
Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos
TWEEDE RONDE VLAAMSE TOUR | De Frivole Framboos en BJO hebben er het afgelopen najaar een intense en boeiende tocht van duo-voorstellingen doorheen Vlaanderen op zitten. Dubbel Geboekt wordt heel, heel warm onthaald.
Tijdens de feestdagen houden ze even pauze, om daarna aan een tweede ronde te beginnen. In Dubbel Geboekt ontmoeten België’s grootmeesters in muziekvermengerij een minutieus gearrangeerde muzikale formatie met meedogenloze timing, of was het omgekeerd? Kom het zelf ontdekken. Dubbel Geboekt tourt nog tot 14 januari door Vlaanderen.
Meer info.
Boom-Boom met Dimitri Leue & Antwerp Symphony Orchestra
JAZZ MEETS KLASSIEK VOOR DE HELE FAMILIE | Rasverteller Dimitri Leue brengt vanaf januari Boom-Boom, met live begeleiding door het voltallige BJO en het strijkkwintet van Antwerp Symphony Orchestra, in heel Vlaanderen.
Boom-Boom vertelt het verhaal van twee bomen. Twee groepen eekhoorns die elkaar tegenkomen. Een kennismaking met een pluimstaart. Een muzikale ontmoeting tussen een groot jazzorkest en een strijkkwintet, speciaal voor jonge oren. Het verhaal van Dimitri Leue alludeert op de problemen van vandaag, het blijft niet enkel bij bomen en eekhoorns. Het is daardoor een inspirerende en ontwapenende voorstelling voor de ganse familie. Meer info.

 
We Have a Dream met Tutu Puoane
CD-RELEASE & PREMIERE | In februari 2018 is hij er eindelijk, de nieuwe cd met Tutu Puoane. We Have a Dream bestaat uit protestsongs uit pop, rock, soul en jazz, stuk voor stuk in prachtige arrangementen voor jazzorkest gegoten. Dit muzikale project rond mensenrechten kwam tot stand naar aanleiding van de herdenking van de moord op Martin Luther King, in 2018 is dat 50 jaar geleden. Zangeres Tutu Puoane, Antwerpse met Zuid-Afrikaanse roots, zingt met een vuist, een aanklacht, een oproep tot rechtvaardigheid.
Begin februari komt de cd uit bij Soulfactory Records. Kort daarna ligt hij in de winkel en zal hij verkrijgbaar zijn bij de bekende digitale platformen. Op 23 februari gaat de bijhorende concertreeks van start met een première in deSingel Antwerpen. Voor dit project ging BJO een partnership aan met Amnesty International.
Meer info.
Concerten
- 2-1 Boom-Boom met Dimitri Leue in CC Zwaneberg, Heist-op-den-Berg (B). Tickets.
- 5-1 Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos in De Velinx, Tongeren (B). Tickets.
- 6-1 Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos in Capitole, Gent (B). Tickets.
- 10-1 Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos in CC de Factorij, Zaventem (B). Tickets.
- 11-1 Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos in CC Zwaneberg, Heist-op-den-Berg (B). Tickets.
- 12-1 Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos in CC Zwaneberg, Heist-op-den-Berg (B). Tickets.
- 13-1 Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos in CC Het Perron, Ieper (B). Tickets.
- 14-1 Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos in Stadsschouwburg, Antwerpen (B). Tickets.
- 27-1 BREL met David Linx in Cultuurcentrum, Aarlen (B). Tickets.
- 18-2 Boom-Boom met Dimitri Leue in CC De Factorij, Zaventem (B). Tickets.
- 23-2 We Have a Dream met Tutu Puoane in deSingel, Antwerpen (B). Tickets.
- 24-2 Boom-Boom met Dimitri Leue in De Roma, Antwerpen (B). Tickets.
- 25-2 Boom-Boom met Dimitri Leue in CC Casino, Houthalen-Helchteren (B). Tickets.
- 2-3 We Have a Dream met Tutu Puoane in Flagey, Brussel (B). Tickets.
- 3-3 We Have a Dream met Tutu Puoane in Handelsbeurs, Gent (B). Tickets.
 
Wedstrijd
De familievoorstelling Boom-Boom met Dimitri Leue en het strijkkwintet van Antwerp Symphony Orchestra tourt nog tot 25 februari door Vlaanderen.
Wij geven 2 tickets weg voor de voorstelling op 24-02 in De Roma, Antwerpen. Je maakt kans als je ons voor 15 januari het juiste antwoord mailt op de volgende vraag: wie maakte de prachtige illustraties die tijdens de voorstelling geprojecteerd worden? 
Winnaars van de vorige wedstrijd waren Linda Torfs en Frida Volders.
BJO-musici spelen.... Ze kunnen het niet laten. Dag en nacht zijn de musici van BJO bezig met jazz . Je kan hen aan het werk zien in verschillende formaties, grote en kleine zalen of clubs. In de BJO nieuwsbrief geven we jou graag een overzicht van de plannen van onze mannen (en vrouw).
Marc Godfroid
- Op 4-01 speelt Marc Godfroid met Big Band 86 een “Tribute to Dizzy Gillespie” concert in The Preacher in Geraardsbergen. Dizzy zou dit jaar 100 zijn geworden. Solist is BJO-collega Pierre Drevet. Meer info.
Frank Vaganée
- Op 28-01 is Frank speciale gast tijdens het Nieuwjaarsconcert van de Academie van Hemiksem. Meer info.
- Op 10-02 speelt hij met Zefiro Torna “Scattered Rhymes” in Nanterre (F). Meer info.
Bo Van der Werf
- Bo lanceerde met zijn ensemble Octurn een nieuwe cd. “Songbook of Changes” werd uitgebracht op het W.E.R.F.-label (W.E.R.F. 149) en bestaat naast Bo Van der Werf (baritonsax) uit een vaste kern van 3 andere toppers: Jozef Dumoulin (keyboards, electronics), Fabian Fiorini (piano) en Dré Pallemaerts (drums), aangevuld met gastmuzikanten Magic Malik (fluit) en Clemens Van der Feen (bas). De muziek van de plaat bevindt zich ergens tussen de kleuren van Olivier Messiaen en de chance music van John Cage. Minimalistisch en energiek tegelijk! Meer info.
Lode Mertens
- Lode Mertens maakt samen met BJO-cats Frank Vaganée, Dieter Limbourg, Serge Plume en Nico Schepers deel uit van OTOMACHINE, het energieke project van funk master Frank Deruytter, waarmee ze onlangs een nieuwe cd en lp uitbrachten, getiteld “Happy Men”. Meer info.
Nathalie Loriers
- Nathalie’s cd “We Will Really Meet Again” (W.E.R.F. Records), met Tineke Postma (sax) en Nicolas Thys (bas), maakt deel uit van “de 13 opmerkelijkste albums van 2017” op de Franse Blog de Choc. Meer info.
Pierre Drevet
Pierre speelt in februari 2 concerten met het project “Bossa 2.0”. Bekijk de teaser.
- Op 4-02 staan zij in het Théâtre du Vellein in Villefontaine. Meer info.
- Op 16-02 in de Jazz Club van Chambéry. Meer info.
Nico Schepers
- Op 20-01 speelt Nico Schepers met het Nardozza Schepers Delirium Quintet in de Sjruur in Maaseik. BJO-collega Toni Vitacolonna neemt plaats achter de drums. Meer info.

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*
Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*
unsubscribe