Nieuws

Alle berichten

Brussels Jazz Orchestra Series: BJO bladmuziek nu te koop

09 nov 2017

De bladmuziek van heel wat BJO arrangementen (van o.a. Michel Herr, Frank Vaganée, Lode Mertens) nu te koop in onze webshop!

Lees meer

Seizoen 2017-2018

29 aug 2017

Bekijk onze video en ontdek welke projecten BJO je dit seizoen te bieden heeft.

Lees meer

Nieuwe Video: Kaneelvingers première

01 aug 2017

Extract uit de voorstelling rond de dichtbundel van Stefan Hertmans. Met muziek van Peter Hertmans (g) en zang door Fay Claassen.

Lees meer

BREL wint Edison Award 2017

30 jun 2017

Het album BREL met David Linx wint in juni 2017 een prestigieuze Edison Jazz/World Award.

Lees meer

Nieuwe video Smooth Shake met Bert Joris

13 feb 2017

Fragmenten uit Nasty Boy, O.U.T, Only for the Honest en Smooth Shake. Live @ Flagey, januari 2017. Uit het album Smooth Shake, W.E.R.F. records, 2016.

Lees meer

Abonneer je op onze nieuwsbrief

29 nov 2016

Herbeleef Artists #withRefugees op Storify

28 jun 2016

Het hele verhaal, zoals verteld op social media.

Lees meer

Op zoek naar een leuk cadeau?

24 nov 2015

Koop de BJO paraplu!

Lees meer

Tutu Puoane zingt Joni Mitchell

28 apr 2015

Tutu Puoane zingt Chelsea Morning, een nummer van Joni Mitchell, gearrangeerd voor Tutu en BJO door Drée Peremans.

Lees meer

Recentste nieuwsbrief

*|MC:SUBJECT|*
Nieuws van Brussels Jazz Orchestra - november & december 2017
MONK'estra met John Beasley
Op 10 oktober 2017 zou Thelonius Monk 100 geworden zijn. Brussels Jazz Orchestra viert die bijzondere verjaardag met John Beasley en zijn MONK'estra-project. Samen spelen ze 2 unieke concerten op 15 en 16 november in BOZAR Brussel en deSingel Antwerpen. GRAMMY® Award-nominee John Beasley vat de geest van Monk's bijzondere muziek in frisse arrangementen en is dirigent van dienst.
MONK'estra brengt een liefdevol eerbetoon aan de muziek van de meester, door er eigentijdse harmonieën, onstopbare grooves en een aanstekelijk plezier aan toe te voegen. Het concert bevat repertoire uit Beasley's gelijknamige albums MONK'estra Vol. I (2016) en Vol. II (2017)  
Meer info.
 
Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos: wintertour door Vlaanderen
Het dynamische duo Peter Hens en Bart Van Caenegem - beter bekend als De Frivole Framboos - overtuigt al jarenlang jong en oud van hun grootmeesterschap in muziekvermengerij. Op de hen(s) typerende wijze worden composities uit hun context gelicht, muziekstijlen spelenderwijs omgedraaid, ritmes en melodieën omgetoverd tot nieuwe meesterwerken.
Maar tussen 22 november en 14 januari zal het duo het podium moeten delen. In Dubbel Geboekt komen De Frivole Framboos en Brussels Jazz Orchestra namelijk samen op de planken te staan. Of is het tegenover elkaar?
De botsing tussen het universum van het BJO en dat van de Frivole Framboos mag gerust gecategoriseerd worden als dé Big Bang van de bigbandmuziek. Krijgen we chaos of de geboorte van een nieuw genre? Het wordt een drukke winter voor beide ensembles, want met Dubbel Geboekt touren ze samen door heel Vlaanderen.
Meer info.
De Frivole Framboos
Adams opent met Smooth Shake
Adams Muziekcentrale in Lummen opent op 3 december een nieuwe winkel. BJO en Bert Joris werden gevraagd voor een exclusief openingsconcert.
Bert Joris schittert als solist, componist en arrangeur. Smooth Shake gooide reeds hoge ogen in nationale en internationale pers: “Apart zijn Joris en BJO topklasse; samen overstijgen ze dat niveau en creëren ze muziek die hart en ziel beroert.” (Jack Bowers, All About Jazz (USA), 2017) Dit is tevens het laatste Smooth Shake concert van 2017, dus niet te missen. Meer info.
Boom-Boom met Dimitri Leue
KID-concert 6-12
In een lege vlakte staat een gigantische boom. Hier wonen honderden eekhoorns. Dit is hun wereld en zo ver ze kunnen kijken, is er geen ander leven dan dit. Tot er op een dag een duif overvliegt met een takje van een andere boom in zijn bek.
Boom-boom vertelt het verhaal van twee bomen. Twee groepen eekhoorns die elkaar tegenkomen.
Een muzikale ontmoeting tussen rasverteller Dimitri Leue, een groot jazzorkest en een strijkkwintet, speciaal voor jonge oren. Het verhaal komt tot leven door de prachtige tekeningen van Sabien Clement. 
In de kerstvakantie, op 2 januari 2018, staat deze familievoorstelling in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Vanaf dan kan je je op verschillende plaatsen in Vlaanderen laten onderdompelen in dit muzikale verhaal, met de ganse familie.
Meer info.

 
BREL met David Linx in Frankrijk
BJO en David Linx mochten sinds de première van BREL al heel wat lovende woorden en recensies in ontvangst nemen. Afgelopen juni konden ze aan dat lijstje eveneens een Edison Jazz/World Award toevoegen. Le Grand Jacques mag dan wel een Belgische trots zijn, ook in Frankrijk was en is zijn muziek nog steeds heel erg geliefd.
In Sartrouville zijn ze dan ook verheugd BJO en David Linx dit najaar te mogen verwelkomen: "Het is niet enkel omdat ze Belg zijn, net als hun landgenoot Jacques Brel dat was. Maar omdat hun benadering van het Brel repertoire via de jazz hen toelaat om te variëren en te moduleren. Ook Brel kon dat soort artistieke vrijheden wel pruimen, temeer omdat zijn muziek doordrenkt was van een zeldzame intensiteit, eigen aan die tijd. Diezelfde intensiteit vinden we terug in deze uitzonderlijke voorstelling." Op 15 december staat BREL in Théâtre Sartrouville, Frankrijk. Meer info.
Concerten
- 15-11 MONK'estra met John Beasley in Bozar, Brussel (B). Tickets.
- 16-11 MONK'estra met John Beasley in deSingel, Antwerpen (B). Tickets.
- 22-11 Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos in 30CC, Leuven (B). Tickets.
- 23-11 Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos in 30CC, Leuven (B). Tickets.
- 24-11 
Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos in CC De Werft, Geel (B). Tickets.
- 29-11 
Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos in Stadsschouwburg, Brugge (B). Tickets.
- 1-12 
Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos in CC De Werf, Aalst (B). Tickets.
- 2-12 
Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos in Cultuurcentrum, Asse (B). Tickets.
- 3-12 Smooth Shake met Bert Joris
 in Adams Muziekcentrale, Lummen (B). Tickets.
- 8-12 
Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos in GC Den Egger, Scherpenheuvel (B). Tickets.
- 9-12 
Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos in De Spil, Roeselare (B). Tickets.
- 15-12 BREL met David Linx
 in Théâtre Sartrouville, Sartrouville (F). Tickets.
- 21-12 
Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos in Cultuurcentrum, Hasselt (B). Tickets.
- 2-1 Boom-Boom
 in CC Zwaneberg, Heist-op-den-Berg (B). Tickets.
- 5-1 
Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos in De Velinx, Tongeren (B). Tickets.
- 6-1 
Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos
 in Capitole, Gent (B). Tickets.
Wedstrijd
Dubbel Geboekt met De Frivole Framboos tourt de komende maanden door Vlaanderen. Wij geven 2x2 tickets weg voor de première op 22-11 in 30CC, Leuven. Je maakt kans als je ons voor 15 november het juiste antwoord mailt op de volgende vraag: in welk jaar richtte Peter Hens De Frivole Framboos op? Winnaars van de vorige wedstrijd waren Stefan Vanhille en Kathleen Vlaeminck.
BJO-musici spelen.... Ze kunnen het niet laten. Dag en nacht zijn de musici van BJO bezig met jazz . Je kan hen aan het werk zien in verschillende formaties, grote en kleine zalen of clubs. In de BJO nieuwsbrief geven we jou graag een overzicht van de plannen van onze mannen (en vrouw).
Frank Vaganée
- Vanaf 7-11 speelt Frank samen met BJO-collega’s Dieter Limbourg, Lode Mertens, Serge Plume en Nico Schepers mee in de cd-release tour van OTO Machine. Op 7-11 spelen zij in Ronse, op 8-11 in Leuven, op 9-11 in Geraardsbergen, op 10-11 in Gent, op 12-11 om 11u in Londerzeel en om 21u in Herentals. Meer info. 

- Op 12-11 om 16u speelt Frank als guest in De Hopper in Antwerpen. Meer info. 

- Bij het Kreato Ensemble doet hij dan weer een gastoptreden op 25-11 in Flagey, Brussel. Meer info. 

- Frank speelt samen met BJO-collega Nico Schepers mee in het 65th Birthday Concert van Chris Joris in het Cultuurcentrum van Mechelen op 26-11. Meer info.

 
Nathalie Loriers
- Op 3-12 speelt Nathalie met haar Groovy Trio in concertzaal Heptone in Ittre. Ze wordt daarbij vergezeld door Benoit Vanderstraeten op bas en Thierry Gutmann op drums. Meer info.

- Op 23-01 staat ze in het kader van een carte blanche van Anne Wolf in het Théâtre Marni in Elsene.

 

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*
Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*
unsubscribe