Symphonic Jazz Concert

De jazz blaast dit jaar 100 kaarsjes uit. Met het Symphonic Jazz Concert focust Film Fest Gent op de onschatbare bijdrage van jazz aan de filmmuziek van gisteren en vandaag. Brussels Jazz Orchestra en Brussels Philharmonic brengen in een unieke samenwerking o.l.v. maestro Dirk Brossé live-uitvoeringen van markante en beroemde jazz composities.

Jazz en cinema gaan al jarenlang hand in hand en hebben uiterst succesvolle samenwerkingen de wereld in gestuurd. Voor de gelegenheid werd daaruit een bloemlezing geselecteerd: de beste symfonische jazz soundtracks van de laatste eeuw, vergezeld door de bijhorende filmfragmenten op het grote scherm. Bekende tunes die tot het collectief geheugen horen en minder bekend werk van componisten van topklasse tonen hoe belangrijk de invloed van jazz op de filmmuziek is geweest en nog altijd is.

Artistiek leider Frank Vaganée kijkt al uit naar de samenwerking: “Het is voor Brussels Jazz Orchestra een artistieke uitdaging om samen met Brussels Philharmonic een reeks pareltjes uit het rijke filmmuziekrepertoire te vertolken. We zijn heel verheugd over het partnerschap omdat dat eerder al vruchtbaar en succesvol bleek, denk maar aan de samenwerking voor de Oscarwinnende film The Artist. De orkestrale benadering van filmmuziek in films en series uit de jaren ‘60 en ’70 betekende voor veel muzikanten bij Brussels Jazz Orchestra hun eerste kennismaking met bigbandmuziek en met deze orkestvorm. Het was voor velen een aanzet om zich uiteindelijk in orkestrale jazz te gaan verdiepen.”

Speciaal voor deze gelegenheid slaan Brussels Philharmonic en Brussels Jazz Orchestra de handen in elkaar om onder leiding van Dirk Brossé de soundtracks tot leven te wekken van onder meer The Pink Panther, The Man with the Golden Arm, Who framed Roger Rabbit?, Bullitt, Chinatown, James Bond, La La Land en vele andere. Als kers op de taart worden alle bijhorende filmfragmenten op groot scherm geprojecteerd om de ervaring compleet te maken.

Brussels Philharmonic, Dirk Brossé

Voorbije data