Stay with us

Stay with us

In oktober lanceerde Brussels Jazz Orchestra een oproep om Frank Vaganée (altsaxofoon), Marc Godfroid (trombone), Serge Plume (trompet) en Toni Vitacolonna (drums) te vervoegen in een internationaal virtueel orkest. 43 muzikanten gingen de uitdaging aan en speelden Vaganées compositie ‘Stay with us’ vanuit de huiskamer. 

Muzikanten konden aan de slag met een mp3-track en de partituren, waarna ze zichzelf smartphone-gewijs filmden. Iedere video bracht het virtuele orkest een stapje dichter bij de volledige line-up. Tot slot voegde Guy Fellemans (regisseur van de BJO-docu ‘Bring it to the people’, 2020) samen met Filip Walgraef & Gyrui Spies de 43 ingezonden partijen samen tot één gelegenheidsorkest. Het resultaat van dit technisch huzarenstukje is vanaf maandag 30 november online te bewonderen.

Na ‘Someday We’ll All Be Free’, is ‘Stay with us’ het tweede digitale participatieproject waarmee Brussels Jazz Orchestra muzikanten de kans biedt om op een creatieve manier met elkaar te verbinden.

Je kan de compilatievideo hieronder bekijken.

Stay with us