Signs and Signatures

De muziek van Bert Joris heeft alles om het publiek voor zich te winnen. Sensueel, ontroerend, swingend, bluesy of opwindend: met zijn harmonieuze composities en kleurrijke arrangementen vindt hij perfect de balans tussen sterke, lyrische melodieën en diepe grooves. Het album Signs and Signatures, met composities van Bert Joris uitgevoerd door het Brussels Jazz Orchestra, kwam uit in 2010 en werd alom bejubeld in de Belgische en internationale pers. Intussen groeide het project ook uit tot een publiekslieveling met memorabele passages op o.a. Jazz Middelheim in 2011.

“Hoor je ze het enige moment elegante, lijzige ballroomjazz spelen, dan kunnen ze net zo goed uitbarsten in vreugdevol pompende big bandjazz die spettert en knettert. En vooral: terwijl het klassieke big band-formaat doorgaans z’n impact maakt binnen de 3-4 minuten durven deze kerels en dame (pianiste Nathalie Loriers) gerust een kwartiertje doorgaan zonder de rode draad uit het oog te verliezen.” Goddeau.com – Jazz Middelheim, 13/08/2011

Over Bert Joris
Jazztrompettist Bert Joris (°1957) bouwde een stevige reputatie op als improvisator, componist, arrangeur en docent. Zijn werk wordt gespeeld door orkesten over de hele wereld. Joris werd meermaals bekroond voor zijn werk en zijn recentste soloalbum (Only for the Honest, nov. 2011) werd in België de hemel in geprezen. Bert Joris en het Brussels Jazz Orchestra brachten tot nu toe drie cd’s uit samen: de dubbel-cd The Music of Bert Joris, in 2002, Dangerous Liaison in 2006 en Signs and Signatures in 2010. In de loop der jaren toerden Joris en BJO samen van Zweden tot de USA.

 

Bert Joris

Magone - comp. Bert Joris

Signs and Signatures

Bert Joris, Brussels Jazz Orchestra