The Music of Enrico Pieranunzi

De Italiaanse pianist en componist Enrico Pieranunzi maakt muziek die tot de verbeelding spreekt: filmisch, boeiend en met een frivoliteit die je van Italianen kan verwachten. Brussels Jazz Orchestra vroeg arrangeur Bert Joris om een selectie uit Pieranunzi’s rijke repertoire te bewerken. Joris is erin geslaagd om de lichtheid en de souplesse van de composities te vertalen naar de grote bezetting van BJO: als geen ander weet hij het volle potentieel van het orkest in te zetten. Samen met solisten Enrico Pieranunzi op piano en Bert Joris op trompet, creëert Brussels Jazz Orchestra een intimistische en gelaagde sound. Een op en top Europees jazzproject!

Enrico Pieranunzi bracht meer dan 80 cd’s uit onder zijn eigen naam en schreef maar liefst 300 composities, waarvan sommige (‘Night bird’, ‘Don’t forget the poet’, ‘Fellini’s waltz’) echte standards zijn geworden. Hij stond op het podium met Chet Baker, Lee Konitz, Marc Johnson en vele anderen. Hij is één van de weinige Europese artiesten die hebben opgetreden en opgenomen in de prestigieuze Village Vanguard in New York.

Jazztrompettist Bert Joris (1957) bouwde een stevige reputatie op als improvisator, componist, arrangeur en docent. Zijn werk wordt uitgevoerd door orkesten over de hele wereld.

 

Koop de cd

Trailer

Track 'Fellini's Waltz'

Newsbreak