MONK'estra

In 2017 is het 100 jaar geleden dat Thelonious Monk werd geboren. Brussels Jazz Orchestra viert dat met MONK’estra, een fantastisch bigbandproject met Monk-arrangementen van John Beasley dat de geest van de bijzondere muziek van Thelonious Monk op een frisse manier weet te vatten: off-beat melodieën en humor, vreemde schoonheid en grenzeloze swing op smaak gebracht met New Orleans spirit, hiphop, Afro-Cubaanse ritmes en sfeervolle kleuren.

GRAMMY® Award-nominee John Beasley is dirigent van dienst. Met MONK’estra verkent en verbeeldt Beasley Monks muziek met een blik op de toekomst. Een kanjer van een hedendaagse bigband brengt liefdevol eerbetoon aan de muziek van de meester, door er eigentijdse harmonieën, onstopbare grooves en een aanstekelijk plezier aan toe te voegen.

Noot: John Beasley bracht de cd 'MONK'estra Vol. 1' uit in augustus 2016. Volume 2 kwam uit in september 2017. Recensies lees je onderaan deze pagina. Op deze cd speelt niet het Brussels Jazz Orchestra maar Beasley's eigen big band.

John Beasley