Mama Africa

Zingen met een big band is altijd al Tutu’s grote wens geweest. Ze realiseert deze droom samen met het Brussels Jazz Orchestra met de productie Mama Africa. Gezamenlijk maakten ze een selectie uit het rijke aanbod van Zuid-Afrikaanse songs. Natuurlijk kan je daarbij niet naast het oeuvre van Miriam Makeba, één van de grootste artiesten die Zuid-Afrika gekend heeft en een belangrijke inspiratiebron voor Tutu.

Makeba’s songs behoren immers tot het Zuid-Afrikaanse en mondiale muzikale erfgoed. Er is gekozen voor minder bekende nummers uit haar oeuvre, aangevuld met andere Zuid-Afrikaanse liederen, zoals Xhosa folksongs.

De playlist werd door een team van BJO-arrangeurs herwerkt tot arrangementen die het unieke BJO-label dragen: spannend en avontuurlijk met voor de gelegenheid een vleugje Afrika. En zoals steeds uiteraard met veel liefde voor de muziek.

Tutu Puoane woont in Antwerpen en groeide op in Zuid-Afrika. Zij startte haar professionele zangcarrière op haar achttiende in Johannesburg. Ondertussen is ze uitgegroeid tot één van de meest beklijvende jazz-zangeressen van de Benelux.

Tutu Puoane en het Brussels Jazz Orchestra (BJO) zijn geen onbekenden voor elkaar: met de productie Writing Billie speelden ze in tal van Vlaamse en Nederlandse concertzalen. Deze samenwerking was zo'n artistiek succes dat een nieuwe productie met Tutu een logische stap is

In mei 2011 won het album Mama Africa de South African Music Award voor "Best Traditional Jazz Album."

Koop de cd

Mama Africa repetitie

Tutu Puoane, Brussels Jazz Orchestra