We Orchestrate Words - WOW

Brussels Jazz Orchestra gaat voor het experiment: We Orchestrate Words, van jazz, naar slam naar hiphop en terug. Toporkest meets urban artists. In deze editie zijn dat Zed, Monique Harcum en DJ Grazzhoppa.

We Orchestrate Words – kortweg WOW - is een incubator voor innovatieve, frisse ontdekkingen uit de urban scene. WOW haalt zijn inspiratie gretig uit verschillende culturen en genres, aangevuurd door improvisatie. Jonge kunstenaars werken samen met Brussels Jazz Orchestra: rap, soul en grooves komen samen, het jazzorkest speelt erop in en voegt compositie toe. Werelden raken verweven tot een hedendaagse soundtrack van een grootstad. Met WOW kijkt BJO vooruit naar de toekomst en over de grenzen van jazz heen.

Met urban artists: Zed (rapper en poëet), Monique Harcum (vocalist) en Grazzhoppa (DJ en turntablist).

WOW kwam tot stand i.s.m. KVS Brussel.

Frank Vaganée over We Orchestrate Words: “We willen de kleuren van de stad naar de concertzaal brengen. Met dit project proberen we een symbiose te bereiken tussen onze wereld, die van een groot jazzorkest, en de wereld van urban artists.”

 

Zed

Zed, ook bekend als Zediam, is een rapper en poëet. Hij maakt deel uit van de groep Soul'art en is actief als producer en schrijver.

Grazzhoppa

Grazzhoppa is dj, turntablist en producer. In 1984 raakte hij besmet met het hiphop virus. In 1991 werd hij Europees Kampioen DMC, in 1998 Belgisch Kampioen I.T.F. (International Turntablist Federation) en 3de op het wereldkampioenschap I.T.F. Zijn eerste bekende band was Rhyme Cut Core, met rapper TLP. Sindsdien richtte hij verschillende projecten op, waaronder een dj-bigband. Hij werkt(e) met Aka Moon, Reggie Washington, Zap Mama, Anne Teresa De Keersmaeker, Marc Ribot, Greedy Fingers, Kris Defoort, Brazzaville, Blade en vele anderen. Met zijn vrouw Monique Harcum vormt hij het duo Mo & Grazz, dat in 2018 hun derde album uitbrengt. Grazzhoppa wordt door velen beschouwd als de godfather van de Belgische hiphop, en bracht meer dan 100 platen met zijn signature sound uit op vinyl en cd.

We Orchestrate Words in rehearsal (August 2018)