ClarinetFest 2018

Van 6 tot en met 11 juli vindt in Oostende ClarinetFest® 2018 plaats. ClarinetFest 2018 wordt georganiseerd door artistiek directeur Eddy Vanoosthuyse, bijgestaan ​​door de familie van wijlen Guido Six. De jaarlijkse International Clarinet Association-conferentie wordt er gepresenteerd in samenwerking met de stad Oostende.

Brussels Jazz Orchestra brengt er het resultaat van een éénmalige samenwerking met internationale gastsolisten Stephane Chausse, Eddie Daniels, Paquito D'Rivera, Felix Peikly en Joris Roelofs. Verder zijn er optredens van onder andere het Brussels Philharmonic, de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, de Koninklijke Muziekkapel van de Marine en de Vlaamse Kamerfilharmonie.

Daarenboven is er een extra concert van het Brussels Philharmonic met Oscar-winnaar Nicola Piovani (La Vita è Bella), die zijn filmmuziek en de wereldpremière van zijn klarinet concerto dirigeert.

Naast het verwelkomen van enkele van de grootste sterren, zal ClarinetFest ook een kans geven aan jong (en heel jong) talent.

Klarinetkoren van over de hele wereld worden verwelkomd om deel te nemen aan het 1ste International Guido Six Clarinet Choir Festival. Een van de hoogtepunten is één van Guido Six' laatste arrangementen voor klarinetkoor en orgel, uitgevoerd in de neogotische Sint-Petrus-en-Pauluskerk in Oostende.

Meer info
Brussels Jazz Orchestra, Stephane Chausse, Eddie Daniels, Paquito D'Rivera, Felix Peikly, Joris Roelofs

Voorbije data