Bring it to the People: the film about the Brussels Jazz Orchestra

Op 12 januari gaat de documentaire Bring it to the People: the film about the Brussels Jazz Orchestra in wereldpremière in Flagey, Brussel. Regisseur Guy Fellemans volgde Brussels Jazz Orchestra drie jaar op de voet en maakte met Bring it to the People een uniek portret van het orkest.

Ruim 25 jaar geleden ontstond Brussels Jazz Orchestra, dat ondertussen internationaal erkend wordt als een orkest op topniveau. Met internationaal gelauwerde projecten (denk maar aan de met een Oscar onderscheiden muziek voor The Artist), samenwerkingen met grote binnen- en buitenlandse artiesten zoals Bert Joris, Ambrose Akinmusire en Maria Schneider maar ook verrassende partners als De Frivole Framboos en DJ Grazzhoppa, weet het orkest steeds weer te verrassen, verwachtingen te overtreffen en een nieuw publiek aan te spreken.

Hoe hakt het orkest artistieke knopen door? Hoe bereikt BJO een naadloos samenspel? Hoe ervaren de muzikanten de samenwerkingen met internationale artiesten? En wie blufte zich door een BJO-auditie? Je ontdekt het allemaal in deze documentaire.

 
 

Trailer