BOOM-BOOM

In een lege vlakte staat een gigantische boom. Hier wonen honderden eekhoorns. Dit is hun wereld en zo ver ze kunnen kijken, is er geen ander leven dan dit. Tot er op een dag een duif overvliegt met een takje van een andere boom in zijn bek.

Boom-boom vertelt het verhaal van twee bomen. Twee groepen eekhoorns die elkaar tegenkomen. Een kennismaking met een pluimstaart. Een muzikale ontmoeting tussen een groot jazzorkest en een speler, speciaal voor jonge oren.

Componist en orkestleider Frank Vaganée: "Tijdens concerten voor kinderen sta ik altijd versteld: we spelen wat we willen en de kinderen zijn echt mee. Misschien begrijpen ze nog niet alles wat ze horen, maar ze vatten de energie van de muziek."

Maar ook ouders en leerkrachten kunnen hun oren spitsen. Frank Vaganée: "Het verhaal van Dimitri Leue alludeert op de problemen van vandaag, het blijft niet enkel bij bomen en eekhoorns. Het is een metafoor voor de problematiek van vluchtelingen en andere heikele thema’s. Alleszins een inspirerende tekst, die bovendien visueel ondersteund wordt door prachtige illustraties."

Spel en tekst: Dimitri Leue
Muziek: Frank Vaganée
Illustraties: Sabien Clement

Dit project kwam tot stand i.s.m. Antwerp Symphony Orchestra.

 

 

 

 

Dimitri Leue leest het verhaal 'Boom-Boom' in voor Luisterpunt