Toonmoment Fire Up That Big Band!

Op zondag 24 april 2022 deelt Brussels Jazz Orchestra opnieuw de ervaring en knowhow die het de afgelopen 25 jaar opbouwde met de bigband community van eigen bodem. In samenwerking met Vormingscentrum Destelheide, worden drie bigbands een ganse dag gecoacht door drie BJO-musici. Orkesten en muzikanten die elkaar aanvuren, daar gaan we voor.

Fire Up That Big Band staat in het teken van inspireren, fascineren en uitwisselen. Een team van 3 BJO-musici (Dieter Limbourg, Pierre Drevet en Kurt Van Herck) verwelkomt 3 verschillende bigbands, die gedurende de ganse dag afwisselend door elk van hen gecoacht worden. De deelnemende bigbands voor deze editie zijn: Barnyard Big Band, Big Band 't Bordeu Collectief en Tasty Town Big Band.

Elk deelnemend orkest kiest 3 werken waar het coaching voor wenst. De BJO-coaches nemen per orkest één van die composities voor hun rekening, waaraan wordt gewerkt tijdens drie repetitiesessies in rotatiesysteem. Op die manier maakt elke bigband kennis met drie BJO-musici die hun ervaring ter beschikking stellen. De coaches dirigeren, geven feedback en bieden inkijk in de werkwijze van een professional. Hun input biedt de finishing touch voor het repertoire van elk orkest, perfect om mee te nemen naar een aankomend concert.

Aan het einde van de dag brengen de 3 orkesten hun repertoire tijdens een toonmoment onder leiding van de respectievelijke coaches.

Locatie

Fire Up That Big Band! vindt plaats op zondag 24 april 2022 in Vormingscentrum Destelheide, Dworp.

Toonmoment

Van 17u15 tot 19u is iedereen welkom in de bar van Destelheide voor een toonmoment van de drie bigbands.