Fire Up That Big Band!

Fire Up That Big Band!

Brussels Jazz Orchestra deelt op zondag 23 januari 2022 opnieuw de ervaring en knowhow die het de afgelopen 25 jaar opbouwde met de bigband community van eigen bodem. Drie bigbands worden een ganse dag gecoacht door drie BJO-musici. Orkesten en muzikanten die elkaar aanvuren, daar gaan we voor.

Fire Up That Big Band staat in het teken van inspireren, fascineren en uitwisselen. Een team van 3 BJO-musici verwelkomt 3 verschillende bigbands, die gedurende de ganse dag afwisselend door elk van hen gecoacht worden.

Elk deelnemend orkest kiest 3 werken waar het coaching voor wenst. Bij voorkeur zijn het songs die het al eerder repeteerde. De BJO-coaches nemen per orkest één van die composities voor hun rekening, waaraan wordt gewerkt tijdens drie repetitiesessies in rotatiesysteem. Op die manier maakt elke bigband kennis met drie BJO-musici die hun ervaring ter beschikking stellen. De coaches dirigeren, geven feedback en bieden inkijk in de werkwijze van een professional. Hun input biedt de finishing touch voor het repertoire van elk orkest, perfect om mee te nemen naar een aankomend concert.

Tijdens de lunch is er ruimte voor uitwisseling tussen de muzikanten van de deelnemende bigbands. Aan het einde van de dag brengen de 3 orkesten hun repertoire tijdens een toonmoment onder leiding van de respectievelijke coaches.

Praktisch

Zondag 23 januari 2022 in De Kampanje te Steenhuffel.

Timing

  • 11u-13u: repetities
  • 13u-14u: lunchbreak
  • 14u-16u: repetities
  • 17u: toonmoment (open voor publiek)

Prijs

Deelname per orkest: €550 (exclusief btw)

Broodjes bestellen kan vooraf. Drank is ter plaatse verkrijgbaar.

Deelnemen? Schrijf je dan voor 15 november 2021 in via dit formulier.