Fire Up That Bigband!

Fire Up That Bigband!

Brussels Jazz Orchestra deelt de ervaring en knowhow die het de afgelopen 25 jaar opbouwde met de bigband community van eigen bodem. Drie bigbands worden een ganse dag gecoacht door 3 BJO-musici. Orkesten en muzikanten die elkaar aanvuren, daar gaan we voor.

Zondag 3 maart 2019 staat in het teken van inspireren, fascineren en uitwisselen. Een team van 3 BJO-musici verwelkomt 3 verschillende bigbands, die gedurende de ganse dag afwisselend door elk van hen gecoacht worden.

Elk deelnemend orkest kiest 3 werken waar het coaching voor wenst. Bij voorkeur zijn het songs die het al eerder repeteerde. De BJO-coaches nemen per orkest één van die composities voor hun rekening, waaraan wordt gewerkt tijdens drie repetitiesessies in rotatiesysteem. Op die manier maakt elke bigband kennis met drie BJO-musici die hun ervaring ter beschikking stellen. De coaches dirigeren, geven feedback en bieden inkijk in de werkwijze van een professional. Hun input biedt de finishing touch voor het repertoire van elk orkest, perfect om mee te nemen naar een aankomend concert.

Tijdens de lunch is er ruimte voor uitwisseling tussen de muzikanten van de deelnemende bigbands. Aan het einde van de dag brengen de 3 orkesten hun repertoire tijdens een toonmoment onder leiding van de respectievelijke coaches.

 

Praktisch

Zondag 3 maart 2019 in De Kampanje te Steenhuffel.

Coaches: Frank Vaganée, Dieter Limbourg, Lode Mertens en Nico Schepers.

Timing

  • 11u00 – 13u00 > Repetities
  • 13u00 – 14u00 > Lunchbreak
  • 14u00 – 16u00 > Repetities
  • 17u00 - 18u30 > Toonmoment (open voor publiek)

Inschrijven voor deze coaching is helaas niet meer mogelijk. Geïnteresseerde bigbandmuzikanten zijn wel welkom op het toonmoment en eventueel volgende edities.