Brussels Jazz Orchestra featuring Eliott Knuets

Gitarist Eliott Knuets (°2004) groeide op in een muzikaal nest waar rock- en jazzinvloeden elkaar afwisselden. Toen hij 12 was, nam buurman Peter Hertmans hem onder zijn jazzvleugels, waarna de eerste lessen in harmonie, arrangement en combo volgden bij Olivier Collette.

Ondertussen omschrijft Eliott jazz als “een onlosmakelijk deel van mijn leven” en mocht hij die passie – ondanks zijn 17 lentes - al delen met muzikanten als Ivan Paduart, Nic Thys, Sal La Rocca, Stéphane Mercier, Toine Thys, Jérémy Dumont en Maayan Smith.

Eliott loopt school aan Kunsthumaniora Brussel, waar hij o.a. les krijgt van BJO-musici Dieter Limbourg en Jeroen Van Malderen. Na afloop van de Big Band Celebration in BOZAR (februari 2020), organiseerden Brussels Jazz Orchestra en Jazz at Lincoln Center Orchestra een jamsessie in Café Victor. Die dag werd Eliott door een vriend overtuigd om ’s avonds wat langer in de stad te blijven: er werd immers gefluisterd dat niemand minder dan Wynton Marsalis himself de sessie zou vervoegen. Toen dat effectief gebeurde, greep hij zijn kans. “Ik dacht: het is nu of nooit. Na afloop wisselde ik nummers uit met de gitarist van het JLCO.” Uit die gesmaakte jam volgde dit jaar een uitnodiging van Wynton Marsalis voor een (virtuele) sessie in Dizzy’s Club.

Nadat Eliott in 2020 het topkunstenstatuut ontving, startte hij met gitaarlessen aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Deze zomer brengt hij een eerste album uit met Olivier Collette (piano), Sam Gerstmans (contrabas), Daniel Jonckers (drums) en gasten Peter Hertmans (gitaar) en Stéphane Guillaume (saxofoon). Redenen te over voor Brussels Jazz Orchestra om deze jonge, getalenteerde gitarist uit te nodigen voor een streamingsessie in CC De Werf te Aalst.

Presentatie on stage: Ella Michiels.

Je kan het concert van 6 juni 2021 via deze pagina herbekijken.

Bekijk het concert hier

Neem deel aan de chat

Brussels Jazz Orchestra, Eliott Knuets

Voorbije data