Brussels Jazz Orchestra Academy

Brussels Jazz Orchestra Academy

Brussels Jazz Orchestra Academy is een intensieve vijfdaagse zomerstage voor gedreven bigband- en jazzmuzikanten, in het kader van de jaarlijkse Summer School in deSingel Antwerpen. Brussels Jazz Orchestra levert enkele van zijn musici, die 5 dagen lang een groep ambitieuze muzikanten in bigband/ensembleformatie zullen coachen.

Ben jij bigband- of jazzmuzikant in hart en nieren? Wil je zelf ervaren hoe een bigband of jazzensemble functioneert en klinkt wanneer het onder professionele leiding staat? Samen met gelijkgestemde muzikanten aan de slag rond thema’s als samenspel, stijl, improvisatie en frasering? Meld je dan aan voor deze intensieve stage en “learn from the masters”. Dagelijks werk je tussen 10u00 en 17u00 onder leiding van een coach die zijn jarenlange ervaring deelt en doorgeeft. De stage wordt afgesloten met een toonmoment.

Deze stage richt zich tot muzikanten met een speelniveau van minimum 4de graad DKO (‘hogere’ graad) tot professional. Deelnemen kan vanaf 18 jaar. Afhankelijk van de resultaten van de audities worden de muzikanten volgens niveau ingedeeld in bigband- en/of ensembleformatie(s). 

Professioneel gecoacht worden in je bigband/ensemble skills tijdens een intensieve zomerstage? Dan ontvangt Brussels Jazz Orchestra vóór 21/04/2019 graag jouw auditievideo, waarmee je laat zien en horen waar je staat op vlak van lezen en improviseren.

Let op: Gelimiteerd aantal plaatsen.

 

Praktisch        

ma 12 - vr 16 augustus 2019 | dagelijks van 10u00 – 13u00 en 14u00 – 17u00

Toonmoment: vr 16/08 om 16u

Locatie: deSingel, Antwerpen

Deelnemers vanaf 18 jaar | Speelniveau: van minimum 4e graad DKO tot professional

Coaches: Frank Vaganée | Jeroen Van Malderen | Bart De Nolf

Prijs €350/p.

Maaltijden en eventueel verblijf voor eigen rekening | Lunch verkrijgbaar aan €7

Deelname na bepalen speelniveau d.m.v. auditievideo | Insturen vóór 21/04/2019

 

Ja, ik wil deelnemen aan de stage en doe auditie

Vul eerst dit online formulier in. Je bezorgt ons hiermee alle nodige info en het akkoord dat je na selectie uit de audities wil deelnemen aan de stage.

Vervolgens maak je van beide onderstaande opdrachten een video die je inzendt vóór 21/04/2019. Je vindt al het nodige materiaal (de verschillende partijen + audiofiles om mee mee te spelen) hier.

  • Voor de leesauditie speel je jouw partij uit de bigbandcompositie Caught A Touch Of Your Love, met metronoom in het aangeduide tempo.
  • Voor de improvisatieauditie werden 3 nummers (akkoordenschema + audiofile iRealPro) ter beschikking gesteld, je kiest er daaruit 2 waarover je improviseert met de audiofile als begeleiding.

Maak video's van jezelf terwijl je de 2 opdrachten uitvoert en geef ze telkens de bestandsnaam "Naam_instrument_lees/improvisatieauditie".

Stuur de videofiles vóór 21/04/2019 via WeTransfer naar karel@brusselsjazzorchestra.com. Zorg dat je het online aanmeldingsformulier vooraf hebt ingevuld. Vóór 1/05/2019 worden de resultaten van de audities gecommuniceerd.

 

Dit project kadert in:SummerSchool

Summer School - deSingel, Antwerpen.

Terwijl vele kunst- en cultuurhuizen in de zomer hun deuren sluiten, staan deze van deSingel wagenwijd open! Op de kunstcampus vindt deze zomer voor de derde keer een intensieve Summer School plaats, samen met het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en verschillende externe artistieke partners. Het programma bevat zowel kort- als langlopende, zowel discipline-overschrijdende als verdiepende en zowel gespecialiseerde als introducerende workshops, met tal van toonmomenten die publiek toegankelijk zijn. Meer info.