Fire Up That Big Band!

Fire Up That Big Band!

Op 30 april 2023 deelt Brussels Jazz Orchestra andermaal de ervaring en knowhow die het de afgelopen 30 jaar opbouwde met de bigband community. Drie bigbands worden een ganse dag gecoacht door 3 BJO-musici. Orkesten en muzikanten die elkaar aanvuren, daar gaan we voor.

Zondag 30 april 2023 staat in het teken van inspireren, fascineren en uitwisselen. BJO-musici verwelkomen 3 verschillende bigbands, die gedurende de ganse dag afwisselend door elk van hen gecoacht worden. Elk deelnemend orkest kiest 3 werken waar het coaching voor wenst. Bij voorkeur zijn het songs die het al eerder repeteerde. De BJO-coaches nemen per orkest één van die composities voor hun rekening, waaraan wordt gewerkt tijdens drie repetitiesessies in rotatiesysteem. Op die manier maakt elke bigband kennis met drie BJO-musici die hun ervaring ter beschikking stellen. De coaches dirigeren, geven feedback en bieden inkijk in de werkwijze van een professional. Hun input biedt de finishing touch voor het repertoire van elk orkest, perfect om mee te nemen naar een aankomend concert.

Tijdens de lunch is er ruimte voor uitwisseling tussen de muzikanten van de deelnemende bigbands. Aan het einde van de dag brengen de 3 orkesten hun repertoire tijdens een toonmoment onder leiding van de respectievelijke coaches.

Praktisch

Fire Up That Big Band! vindt plaats op 30 april 2023 in Vormingscentrum Destelheide, Dworp (België).

Timing

  • 11u00 – 13u00 > Repetities
  • 13u00 – 14u00 > Middagpauze
  • 14u00 – 16u00 > Repetities
  • 17u00 > Eindconcert (open voor het publiek)

Prijs         

  • Deelname per orkest: € 600 excl. btw. Mogelijkheid om een warme maaltijd te bestellen (11 euro per persoon). Drankjes zijn ter plaatse beschikbaar.

Inschrijven

Geïnteresserd om je bigband een hele dag te laten coachen door BJO-musici? Schrijf je bigband dan voor 15 maart 2023 in via dit formulier. De plaatsen zijn beperkt.