Brussels Jazz Orchestra Academy

Brussels Jazz Orchestra Academy

Brussels Jazz Orchestra Academy is een intensieve 5-daagse stage voor gedreven bigband- en jazzmuzikanten, in het kader van de jaarlijkse Summer School in deSingel Antwerpen. Brussels Jazz Orchestra levert enkele van zijn musici, die 5 dagen lang een groep ambitieuze muzikanten in bigband/ensembleformatie zullen coachen.

Ben jij bigband- of jazzmuzikant in hart en nieren? Wil je zelf ervaren hoe een bigband of jazzensemble functioneert en klinkt wanneer het onder professionele leiding staat? Samen met gelijkgestemde muzikanten aan de slag rond thema’s als samenspel, stijl, improvisatie en frasering? Meld je dan aan voor deze intensieve stage en “learn from the masters”. Dagelijks werk je tussen 10u00 en 17u00 onder leiding van een coach die zijn jarenlange ervaring deelt en doorgeeft. De stage wordt afgesloten met een toonmoment.

Afhankelijk van de aanmeldingen worden de muzikanten ingedeeld in bigband- en/of ensembleformatie. Deelnemen kan vanaf 18 jaar. Deze stage richt zich tot muzikanten met minimumniveau 4de graad DKO (vroegere ‘hogere’ graad).

Professioneel gecoacht worden in je bigband/ensemble skills tijdens een intensieve zomerstage? Dan ontvangt Brussels Jazz Orchestra vóór 1/04/2019 graag jouw digitale auditie, waarmee je laat zien en horen waar je staat op vlak van lezen en improviseren. Voor de leesauditie speel je een partij uit een opgelegde bigbandcompositie met metronoom in het gevraagde tempo. Voor de improvisatieauditie krijg je 2 audiofiles ter beschikking, waarover je improviseert. Je maakt van beide opdrachten een video die je inzendt. Vóór 1/05/2019 worden de resultaten van de audities gecommuniceerd.

>> Je vindt hier half februari 2019 al het auditiemateriaal, stay tuned!

 

Praktisch        

ma 12 > vr 16 augustus 2019 | dagelijks van 10u00 – 13u00 en 14u00 – 17u00

Toonmoment: vr 16/08 om 16u

Deelnemers vanaf 18 jaar | Minimumniveau: 4e graad DKO (vroegere ‘hogere’ graad)

Auditie vóór 1/04/2019 – je vindt hier binnenkort al het auditiemateriaal

Coaches: Frank Vaganée | Jeroen Van Malderen | Bart De Nolf

Prijs €350/p.

Maaltijden en eventueel verblijf voor eigen rekening | Lunch verkrijgbaar aan €7

Locatie: deSingel, Antwerpen

 

Dit project kadert in de Summer School van deSingel, Antwerpen.